spot_img
Srijeda, 22 Marta, 2023
HomeTehnologijaMask kupio “Tviter” za 44 milijarde dolara

Mask kupio “Tviter” za 44 milijarde dolara

-

Direktor američke kompanije “Tesla” Ilon Mask postigao je dogovor o kupovini “Tvitera” za 44 milijarde dolara.

Razgovori o kupovini, koji su prošle sedmice bili nesigurni, ubrzani su tokom vikenda.

Pod pritiskom, “Tviter” je počeo pregovore sa Maksom o kupovini kompanije po predloženoj cijeni od 54,20 dolara po akciji.

Ovim dogovorom, “Tviter” je prestao da bude javna kompanija kao što je to bio od 2013. godine, kada je ponuda iznesena u javnost.

Mask je proteklih dana u više navrata isticao da je njegov cilj da ojača slobodu govora na platformi i da “otključa” izuzetan potencijal Tvitera, podsjeća CNN.

On je u ponudi Tviteru naveo da je shvatio da Tviter mora da se transformiše u privatnu kompaniju kako bi se ostvario njegov cilj da ta društvena mreža postane platforma za slobodu govora.

“Investirao sam u Tviter jer vjerujem u njegov potencijal da bude platforma za slobodno izražavanje širom svijeta i vjerujem da je sloboda govora društveni imperativ za funkcionisanje demokratije. Međutim, pošto sam uložio u kompaniju, shvatio sam da ona niti teži niti služi tom društvenom imperativu”, napisao je Mask.

Do dogovora je došlo četiri dana nakon što je Mask predstavio finansijski paket kojim će podržati akviziciju. To je navelo odbor Tvitera da ozbiljnije shvati ponudu, a mnogi akcionari tražili su od kompanije da ne dopusti da prilika za dogovor izmakne.

Prije manje od mjesec dana Mask je postao jedan od najvećih akcionara Tvitera, a ponuđeno mu je i mjesto u odboru, što je on odbio.

Related articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,742FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts