spot_img
Srijeda, 22 Marta, 2023
HomeEkonomijaPočinje gradnja auto-puta Vukosavlje-Brčko

Počinje gradnja auto-puta Vukosavlje-Brčko

-

Izgradnja prve dionice auto-puta na panevropskom koridoru 5C je završena. Šest kilometara od petlje „Tovira“ do petlje „Kostajnica“ bili su zahtjevan posao za stotine radnika. Uspješno su ga priveli kraju.

“Mi smo radili SOS telefone, glavnu optičku mrežu, komunikaciju svičeva, kamera, to smo priveli kraju”, rekao je Miloš Derajić, radnik.

Završetak radova obradovao je Dobojlije. Posebno je to značajno vozačima. Kažu, putna komunikacija će značajno biti olakšana.

“Biće mnogo bolje, mnogo brže. Neće biti ovako gužvi. Za nas vozače posebno to puno znači.”

“Rasteretiće ovaj postojeći put i biće vjerovatno manje gužve i puno bolje”, kažu Dobojlije.

Zadovoljni su i dobojski privrednici. Nova dionica auto-puta, kažu, ubrzaće razmjenu roba i olakšati njihov rad.

“Biće od značaja. Zato što se bavimo proizvodnjom termoizolacionog stakla a 70% je strana roba iz Evrope. Štimaće nam. Ići će brže roba i odlaziti”, rekao je Goran Juškić, privrednik iz Doboja.

To što je prva dionica kroz Srpsku baš u Doboju ima ogroman značaj za grad. Sada će biti bolje pozicioniran što će mu omogućiti brži privredni razvoj.

“Ono što svakako je sad već postalo interesantno između dvije petlje koje već postoje je atraktivno zemljište za izgradnju privrednih kapaciteta, logističkih centara, već imamo kontakte”, rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Izgradnja prve dionice auto-puta na panevropskom koridoru 5 C počela je sredinom 2019. godine. Projekat je finanisran kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i grant sredstvima Evropske unije.

SourceATV

Related articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,742FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts