spot_img
Srijeda, 22 Marta, 2023
HomePolitikaDodik: Mi ne odlazimo, mi tek dolazimo

Dodik: Mi ne odlazimo, mi tek dolazimo

-

Lider SNSD-a Milorad Dodik zahvalio se okupljenima i poručio da je ovo još jedna “naša noć”.

“Noć u kojoj smo pokazivali da smo sabrani”, rekao je Dodik.

Dodik je podsjetio da on i SNSD sa koalicionim partenerima pobjeđuju već 12 puta.

“Nismo se umorili i pobijedićemo ponovo jer radimo za narod. Ne treba mene niko da brani, meni samo treba da me bira narod. Dok narod kaže da treba da budem ovdje ja ću biti i nikada neću mimo narodne volje to pokušati da učinim”, poručio je lider SNSD-a Milorad Dodik.

Dodik se u svom govoru osvrnuo i na pojedina poređenja koja stižu iz raznih kuloara.

“Svašta smo čuli ovih dana. Neki kažu da su izgubili Bakir i Čović se povukao, pa ne može ni Dodik pobijediti. Ali ja nisam kao oni, ja sam Srbin, oni nisu Srbi. Mene bira srpski narod. Ja ne mrzim nijednog Bošnjaka, kao što Bakir Izetbegović mrzi Republiku Srpsku. Hoće sa nama da žive pa nam kažu da smo manji bh. entitet”, rekao je Dodik.

“Vratitite nam Ustav BiH, ako ga ne vratite otići ćemo”, poručio je Dodik pred više od 50.000 okupljenih na veličanstvenom skupu “Otadžbina zove”.

Dodik je upitao zašto nekima smeta Republika Srpska i zašto im smeta što „volimo našu zastavu”.

„Nisu u pravu oni koji kažu ‘pa neće niko ništa Republici Srpskoj’. Lažu. Svaki dan hoće loše, hoće nešto da nam urade da bi negdje otišli, pa nam poručuju da možmo da odemo gdje hoćemo, da nešto zemlje da povučemo na cipelama, i da odemo u Srbiji. A mi im kažemo ‘ići ćemo sigurno, ali jednog dana odnijećemo 49 odsto BiH”, poručio je Dodik.

Dodik je poručio da vjeruje u samostalnu Republiku Srpsku.

“Ja vjerujem u ideal samostalne i nezavisne Republike Srpske. Vjerujem u to zato što je nemoguće graditi život u BiH sa ljudima koji hoće da vam ukinu slobodu i Republiku. Ne mogu nam zabranjivati, ne smijemo da se odreknemo svojih velikana, koji su svoj život založili za Republiku Srpsku a danas su u svjetskim kazamatima. Moramo da ostanemo okupljeni”, dodao je Dodik.

Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je da je on čovjek Republike Srpske.

“Ja sam sluga naroda, ja sam čovjek srpskog naroda i čovjek Republike Srpske. Republiku Srpsku predstavljam punim srcem, dušom, uvjerenjem i opredjeljenjem. Volim je zato što u njoj živi pošten i častan život. Onaj koji ne dozvoljava da ga gaze i da mu drugi upravljaju sudbinom. Spreman sam za nacionalnu i ličnu žrtvu za Republiku Srpsku. Neću dozvoliti da se gubi snaga Republike Srpske, ja i svi mi koje vidite ovdje smo zavjetovani Srpskoj I nećemo odstupiti. Mi ne odlazimo mi tek dolazimo”, poručio je Dodik.

Dodik je poručio da je ponosan na sve što su postigli.

“Napravili smo mnogo. Ponosan sam na ono što vidimo. Političari se mjere po tome šta ostavljaju iza sebe, a ne po tome šta pričaju. Iza nas su auto-putevi, vodovodi, škole, bolnice, vrtići, fakulteti, putevi. Iza nas ostaje nešto što smo uradili u svakomn mjestu naše Republike. Iza nas, naše generacije ostaje 1.000 crkava SPC-a U Republici Srpskoj. Nekome smeta i neko nikada ne biu top uradio a ja mislim da moramo. Milorad Dodik nikuda neće odavde. Ja ću vrlo brzo u Predsjedničku palatu. Moj zadatak je da provedem Srpsku kroz miran period bez obzira šta se dešavalo oko nas. Republika Srpska je nama željena bez obzira koliko drugima bila neželjena”, rekao je Dodik.

Dodik ističe da je njegova uloga da provede Republiku Srpsku kroz nestabilan period i da je preda mladim generacijama.

“BiH nije mjesto koje mi hoćemo. Ja ostajem ovdje, moja vrata biće otvorena za vas. Živim za to da nemate problema i da pomognem koliko mogu. Takva Republika Srpka nama treba: mirna, stabilna, okupljena”, poručio je lider SNSD-a Milorad Dodik.

“Znam da u opozicionim strukturama ima onih koji vole Republiku Srpsku ali su oni u kandžama onih koji izvršavaju neke druge naloge. Danas nam treba patriotizam. Okupimo se oko Republike Srpske, ne dajmo je, ne dajmo njene institucije, ne dajmo našu slobodu da biramo i budemo birani. Vratimo izborni proces u Republiku Srpsku – to ćemo raditi narednih godina. Neće nikada više naše glasove prebrojavati u Sarajevu – to će se raditi u Republici Srpskoj. Živjela Republika Srpska, živjela Srbija, živio srpski narod”, zaključio je Milorad Dodik.

SourceATV

Related articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,742FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts